FacebookПідписатися на RSS

З ювілеєм, рідна школо!

Минають дні, ідуть роки,

Життя листки перегортає.

Та пам’ять знову повертає

У юність, в школу назавжди!

Є в нашому житті прекрасна традиція — святкувати ювілеї. Ювілеї бувають різні: великі і маленькі, радісні й сумні. Але це завжди є підсумком прожитої частини життя.

26 травня 2017 року святкувала свій 60-літній ювілей Підкамінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

А починалося все так. У центрі селища 1957 року відкрився новий корпус школи. Він став другою домівкою для великої кількості учнів. Скільки всього бачили за 60 років шкільні стіни: перші поразки й перемоги, заохочення і критику, гордість за виконання доручень і радість спілкування з однокласниками, міцну дружбу й першу закоханість — все, з чого складається шкільне життя.

Ішли роки, мінялися директори, виходили на пенсію вчителі, приходили нові, але незмінним залишався дух братерства, співробітництва, взаємодопомоги, любові до учня та відданість педагогів обраній професії. У всі разом — учителі, учні, батьки створювали свою альма-матер.

60 років існування! Шкільні стіни невпинно будуть відбивати час, а школа все одно буде залишатися молодою, тому що ці стіни будуть наповнюватися новими дзвінкими голосами. Шкільний дух не старіє, йому завжди десять-одинадцять років — якраз стільки, скільки від першого до останнього шкільного дзвоника проходять свій шлях учні.

26 травня, весняного сонячного дня, школа знову гостинно відчинила двері всім своїм учням. У кожного з випускників була можливість пройти шкільним коридором, згадати свою юність, свого Вчителя, котрий запалив іскру знань, був старшим другом і порадником.

Це була не просто зустріч, це було свято, наповнене спогадами, радістю, теплотою, любов’ю. Малиновий передзвін прожитих років у школі звучав не лише в пам’яті, а і в серці кожного. Несподіваною приємністю було те, що всі змогли побачити світлини шкільного життя «Подорож в минуле», яку підготувала педагог-організатор Василина Шутка. Кожне фото нагадало про прекрасні шкільні роки, про творчу працю, про друзів, колег.

Перше слово директору школи Ірені Веремчук. Вона впевнено, але і з трепетом у голосі здає свій екзамен перед усіма гостями, вітаючи педагогічний і учнівський колективи, техперсонал, батьків, колишніх випускників з 60-річним ювілеєм рідної школи.

До вітань запрошуються все чесніші отці Михайло Бакай та Степан Пиріг, голова районної ради Євген Швед, начальник відділу освіти Микола Сторожук, помічник народного депутата Тетяна Лісковецька, селищний голова Богдан Бутинський, депутат районної ради, голова ради школи Михайло Чумак, які щиро привітали з ювілеєм, залишивши на пам’ять подарунки.

Екскурс в минуле зробила колишня вчителька школи, поетеса Марія Гнип, продекламувавши власну поезію.

Заступник директора з НВР Галина Хижук зачитала наказ про нагородження учнів за високі досягнення у навчанні, яким були вручені Похвальні листи. Велика кількість учнів отримали з рук директора школи Ірени Веремчук грамоти і подяки за перемогу в районних олімпіадах, конкурсах, змаганнях.

Начальник відділу освіти Микола Сторожук нагородив грамотами таких працівників закладу: Смаля І. М., Пуцило Л. І., Галань М.П., Шутку Д. Д., Микитюк М. М., Шостак Г. М.

Дирекція школи, весь педагогічний, обслуговуючий та учнівський колективи щиро вдячні народному депутату Михайлу Бондару, адже саме завдяки його старанням у 2016 році з фонду державного розвитку було виділено 635,5 тис. грн на капітальний ремонт даху Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ст. Сьогодні ми маємо новеньку сяючу покрівлю.

Всі виступаючі бажали процвітання школі, довгого життя, щоб її класи і коридори ще багато років повнились і повнились багатоголосою дітворою.

Лилося піснею учнівське дзвінкоголосся, раділи педагоги, що так багато людей завітали на свято, витирали сльози однокласники, які зустрілися через десятки літ. Колектив педагогів виконав пісні «Роки минають» та «Біла хата в саду». Також звучали пісні учениць школи Яни Гром'як, Анастасії Микитюк, Юлії Рудакевич, а також колишніх випускників школи Софії Піган та ЮриГончарука.

Швидко промайнув час. Завершилось свято. Та не завершилися спогади. Ще довго коридорами прогулювалися гості, спілкувалися, згадували свою юність.

І хай у стінах нашої школи завжди панують мир і порядок, дзвенить дитячий радісний сміх, плекаються таланти, хай учні виростають розумними та добрими людьми.

З ювілеєм, школо!

Кiлькiсть переглядiв: 313

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.